zaterdag 26 september 2015

Buzz Aldrin nog altijd actief.

Buzz Aldrin Apollo XI 1969


Edwin Eugene "Buzz" Aldrin jr. werd op 20 januari 1930 geboren in Glen Ridge V.S., na de Montclair High School ging hij naar de militaire academie West Point waar hij afstudeerde als Bachelor of Science.
Tijdens de Koreaanse oorlog vloog hij 66 gevechtsmissies daarna werd hij in West-Duitsland gestationeerd.
In 1963 promoveerde hij als doctor op Astronautics aan het Massachusetts Institute of Technology.
Aldrin werd uit de derde groep astronauten bij NASA geselecteerd en werd samen met Jim Lovell op 9 november 1966 gelanceerd tijdens de laatste Gemini missie: Gemini 12.
Op 21 juli 1969 werd hij tijdens de Apollo XI missie de tweede astronaut die voet op de maan zou zetten.
Nadat hij juli 1971 de NASA verliet werd hij commandant bij de USAF Test Pilot School waar hij al in 1972 afscheid nam. Na zijn loopbaan bij de NASA werd hij geplaagd door depressies en alcoholisme, toen hij zich had laten behandelen kon hij de draad weer opnemen.
Hij houdt zich sindsdien bezig met de promotie van ruimte exploratie. 
Van zijn hand zijn: Return to Earth (1973) en Magnificent Desolation (2009), ook ontwierp hij een computerspel en lanceerde hij een single: Rocket Experience, in 1995 verscheen hij in de film: America, a Call to Greatness.
Aldrin toonde zich in 2003 een tegenstander van een terugkeer naar de Maan, tien jaar later presenteerde hij een "master plan" om astronauten bij toerbeurt 10 jaar op Mars te laten verblijven
en vandaar uit de ruimte verder te laten verkennen.
In mei 2013 schreef hij zijn boek: Mission to Mars.
Begin september is Aldrin in Engeland te gast geweest om zijn kinderboek:"Welcome to Mars" te promoten, in dit boek wil hij kinderen inspireren om verder de ruimte te gaan verkennen.
Hij gelooft er vast in dat het binnen 25 jaar mogelijk moet zijn een permanente basis op Mars te vestigen, dat in samenwerking met andere landen mogelijk ook Rusland.
Buzz Aldrin: de kinderen van nu zullen er in toekomst aan moeten wennen dat er mensen permanent op Mars zullen zijn en vandaar verder het heelal zullen gaan onderzoeken.

Buzz Aldrin 2013


Geen opmerkingen:

Een reactie posten