maandag 18 juli 2016

Een nieuw tijdperk in de burgerluchtvaart.

de toekomst van de burgerluchtvaart in circa 20 jaar

De V.S. en daarmee de rest van de wereld staat aan de vooravond van een nieuw tijdperk, in de burgerluchtvaart dat, schoner, stiller en sneller en zuiniger zal worden. Een tijdperk waar de wereld veel profijt van zal hebben.
De details van het NASA plan om van de ene bestemming naar de andere te vliegen worden in het federale budget van 2016 verwoord.
Als dit wordt goedgekeurd zal volgend jaar een begin worden gemaakt met een 10 jaren plan om het 
brandstofverbruik, uitstoot en geluidsoverlast door de burgerluchtvaart drastisch te reduceren.
Dit zal worden bereikt door de manier waarop vliegtuigen worden ontworpen en ook de manier waarop zij zich in het luchtruim en op de grond voortbewegen te veranderen.
Dit 10 jaren plan gaat "New Aviation Horizons"heten, een ambitieus plan bedacht door de NASA voor het ontwerpen bouwen en vliegen van een verscheidenheid aan testvliegtuigen.
Dit om geavanceerde technologieën en revolutionaire ontwerpen te gaan testen  om zo de tijd die het anders bij afzonderlijke producenten zou duren, te reduceren, de technologie zal door de vliegtuigindustrie worden gebruikt.
De testvliegtuigen zullen gaan bestaan uit lichtgewicht composiet materialen die nodig zullen zijn om de revolutionaire vliegtuig structuren te creëren.
b.v. geavanceerd een ontwerp van een ventilator om de voortstuwing te verbeteren en de ruis in straalmotoren te verminderen, ontwerpen om het geluid geproduceerd door vliegtuigkleppen en landingsgestellen te verminderen, vleugelkleppen die van vorm kunnen veranderen en zelfs bepaalde coatings die aanslag op vleugels kunnen voorkomen. Onderzoeker voorspellen dat deze technologieën binnen 25 jaar 255 miljard dollar kunnen besparen.
Een van de eerste testvliegtuigen zal naar verwachting een hybride romp en vleugels hebben waarbij de vleugels onmerkbaar in de romp zullen overgaan, motoren zullen niet langer onder maar boven op het vliegtuig worden toegepast wat een revolutie zal betekenen.
Andere testvliegtuigen zullen specifieke technologieën laten zien verbonden aan ultra efficiënte subsonische vliegtuig ontwerpen, mogelijkheden zijn erg lange maar smalle vleugels, vormen van elektronische voortstuwing, een bubbel brede romp of motoren ingebed in het vliegtuig.
ook zullen test vliegtuigen ter grootte van zakenvliegtuigen zich supersonisch gaan verplaatsen en daarbij lage koolstofarme bio brandstof verbranden, de supersonische "knallen" zullen door mensen op grond bijna niet meer worden gehoord.
Het 10 jaren plan omvat ook veldonderzoek in samenwerking met vliegtuigmaatschappijen, luchthavens en luchtvaartautoriteiten om de stroom van het luchtverkeer in de lucht en op de grond in goede banen te leiden, dit zal leiden tot minder brandstofverbruik minder uitstoot en lawaai tijdens het opstijgen, landden en het naderen van vliegvelden.
Het 10 jaren plan zal voor een transformatie in de luchtvaart zorgen, in 2025 zullen vliegtuigen anders van samenstelling en uiterlijk zijn, sneller vliegen en minder geluid en uitstoot producen en vooral minder brandstof verbruiken, een vlucht Amsterdam- New York zou wel eens in de helft van de tijd kunnen worden afgelegd en met minder kosten!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten